EHBO Cursus

De cursus omvat 3 lesdagen en wordt gehouden op de zaterdag. Dit heeft als groot voordeel dat u in een paar dagen wordt voorbereid op het examen en niet gedurende veel avonden de lessen moet volgen.

De cursus wordt gegeven in de Klokstee te Hengelo en begint om 9.00 uur.

De cursus wordt verzorgd door een kaderinstructeur waarbij de nadruk ligt op de praktijk. Verder wordt er aandacht geschonken aan de theorie en de kennis van het menselijk lichaam. Tijdens de cursus zal, waarnodig, gebruik gemaakt worden van lotusslachtoffers om het oefenen zo realistisch mogelijk te laten zijn.

De cursus zal worden afgesloten met een examen, welke wordt getoetst volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. Na het behalen van dit examen ontvangt u een erkend diploma.

De kosten voor deze cursus zijn € 150,00, waarmee onze vereniging één van de goedkoopste in de regio is. Hiervoor krijgt u  het cursusboeken maakt u gebruik van het verbandmateriaal, AED bij de reanimatie training. De kosten van het examen en het lidmaatschap voor het lopende jaarzijn daarmee voldaan.

Uw EHBO diploma is 2 jaar geldig. Om het diploma geldig te houden dient u herhalingslessen te volgen. Zie hiervoor de cursus Herhalingslessen!